Företagande, Tips

Jakten efter den rätta lokalen

Rätt lokal kan göra stor skillnad för många företag idag. Men att hitta rätt lokal är inte alltid så enkelt. Här kommer några snabba tips som hjälper er att hitta den rätta lokalen för er verksamhet.

Börja med att ta kontakt med lokala fastighetsägare i området för att få veta vad de kan erbjuda. Ni kan även be dem hålla er upprättade när någon av deras uthyrda lokaler ska komma ut på marknaden igen. Fastighetsägare vill ju trots allt inte ha lokaler som bara står tom och inte ger några intäkter.

Beroende på vilken sorts verksamhet det handlar om kan läget vara av yttersta vikt eller inte väldigt viktigt alls. En butik som förlitar sig mycket på fottrafik behöver tänka väldigt mycket på läge. Medan en verksamhet som huvudsakligen arbetar på nätet nog bara behöver en enkel kontorslokal någonstans. Men de flesta verksamheter kan fortfarande dra fördel av faktorer som närhet till lokaltrafik, restauranger och ibland även transportled.

Storleken av lokalen är något alla säkert inser vikten av. Men tänk inte bara på om allt får plats som det ser ut nu. Om företaget helt plötsligt skulle växa med ett par medarbetare, finns det fortfarande utrymme i lokalen? Förändring kan ibland ske väldigt snabbt och en mer framtidssäker lokal kan vara till stor fördel. Självfallet måste det dock vägas mot hyran av lokalen.

Du kanske också gillar…