Företagande, Tips

Hemstädning som löneförmån

Idag så är det vanligt att man anlita städföretag som kommer hem och utför städning i hemmet. Det kan vara från en gång i veckan till en eller två gånger i månaden. Tack vare RUT-avdraget så har det blivit mer fördelaktigt att nyttja dessa tjänster som privatperson. Nu så kan även företag använda sig av hemstädning som löneförmån.

Det har sedan 2008 varit möjligt att som arbetsgivare att erbjuda sina anställda hushållsnära tjänster som löneförmån. Det kan ske antingen genom bruttolöneavdrag eller utöver den ordinarie lönen. För de företag som vill erbjuda sina anställda denna möjlighet så kan en lösning kan vara hemstäd Uppsala genom företaget NOX. En stor fördel för både företag och anställd. Som företag så får man kanske anställda som har fått mer avkoppling i hemmet och som anställd så behöver man inte lägga ut pengar under året för detta.

Att tänka på är att skattereduktionen är som om du själv privat beställer hushållsnära tjänster. Max 50 000 kronor per år och person. Om det har pratats om löneförmåner på din arbetsplats så prata med företaget du arbetar på om detta skulle kunna vara något som skulle kunna fungera.  Som anställd så skattar man för den löneförmån man får och kan senare begära avdrag för den kostnad som företaget haft för hemstädningen. Kolla upp med Skatteverket om vad som gäller med förmåner från företaget.  Det kan se olika ut hur företag lägger upp det hela.

Du kanske också gillar…