Företagande, Tips

Bästa tipsen för ett CV och personligt brev

Att skriva ett bra CV och personligt brev är avgörande i jobbsökningsprocessen. Många arbetsgivare får tiotals, ibland hundratals, ansökningar till en tjänst. Många CV:n slängs direkt i papperskorgen eftersom de är dåligt gjorda. Det kan vara svårt att stå ut i mängden, men med ett vässat CV och personligt brev ökar chanserna. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga samt några andra tips som ökar möjligheterna till arbete.

Professionellt, men personligt

Ett CV ska vara kort och koncist, helst inte mer än ett A4. Där ska du ta upp dina kunskaper, erfarenheter och personliga egenskaper som är relevanta för tjänsten du söker. I det personliga brevet kan du utveckla ditt CV och beskriva mer detaljerat varför du är lämplig för tjänsten. Anpassa alltid CV:t och det personliga brevet efter tjänsten du söker för att öka chanserna.

Var påläst

När du söker jobb är det alltid viktigt att vara påläst om jobbrollen, företaget och branschen i allmänhet. Detta kommer underlätta ansökan samt förberedelserna inför en eventuell intervju. Ta en titt här om du vill vill läsa på mer om olika jobb, lönestatistik och andra ekonomiska faktorer. Detta kan göra dig bättre förberedd när du söker jobb. Kunskap är alltid värdefullt och det gäller inte minst i jobbsökarsammanhang.

Du kanske också gillar…